AS4
brc-food.jpg

BRC Global Standard For Food Safety

 

In 1998 heeft het British Retail Consortium (BRC), als antwoord op de noden van de industrie, de BRC Food Technical Standard ontwikkeld om producenten te kunnen evalueren die private label voedingsproducten voor retailers produceerden. Op korte tijd werd deze standaard de maatstaf voor "best practices" in de voedingsindustrie.

 

Deze van oorsprong Britse standaard is intussen geëvolueerd naar een wereldwijde standaard, niet alleen voor toeleveranciers van retailers maar ook als referentiekader waarop veel bedrijven hun leveranciersbeoordelingsprogramma's hebben gebaseerd.

 

De BRC Food standaard focust zich voornamelijk op voedselveiligheid en hygiëne in de voedingsnijverheid. De BRC standaard eist als basis een gedocumenteerd en efficiënt HACCP-systeem en stelt bijkomende voorwaarden naar klachtenopvolging, infrastructuur, hygiëne personeel, onderbouwen productieprocessen en algemeen beleid toe. Vele Britse, Noord-Amerikaanse en Europese retailers en merken laten zich enkel toeleveren door leveranciers die het juiste BRC-certificaat hebben behaald.

 

Meer info op de BRC website

 

Zou u graag BRC Food implementeren of uw huidige BRC Food standaard optimaliseren? Aarzel niet om ons te contacteren via het contactformulier of bel naar het nummer 09/361.00.61.