AS4
IFS-Logo-2013-HPC.png

IFS Household and Personal Care Standard
 

 

IFS Household and Personal Care, kortweg IFS HPC, is een standaard die werd ontwikkeld om de kwaliteit en veiligheid te garanderen van huishoudelijke producten en producten voor persoonlijke verzorging.

 

IFS HPC heeft vier product scopes:

  • Cosmetica (bv. shampoo, tandpasta, scheerschuim, lotions,...)
  • Huishoudelijke chemische producten (bv. detergenten, reinigingsproducten, luchtverfrissers, kaarsen,...)
  • Huishoudelijk materiaal (bv. plastic of kartonnen borden/bekers/bestek, aluminiumfolie, vuilzakken,...)
  • Producten voor persoonlijke hygiëne (bv. haarborstels, scheermesjes, doekjes, luiers, tandenborstels,...)

Volgende producten worden niet behandeld door IFS HPC: medicijnen, speelgoed, smeermiddelen, textiel, voeding en huishoudelijk materiaal dat meermaals kan gebruikt worden (zoals keramiek, bestek uit roestvrij staal, elektronica,...).

Het verschil met andere normen zoals IFS Logistics en IFS Broker is dat IFS HPC is bedoeld voor ondernemingen die huishoudelijke producten en producten voor persoonlijke verzorging verwerken, behandelen en verpakken die nog niet voorverpakt zijn.

 

IFS Logistics behandelt eerder alle logistieke activiteiten zoals transport en distributie van verpakte goederen, IFS Broker is dan weer van toepassing voor ondernemingen die enkel producten kopen en rechtstreeks verkopen aan de eindklant zonder in contact te komen met de producten.

 

Meer info op de IFS website

 

Zou u graag IFS HPC implementeren of uw huidige IFS HPC standaard optimaliseren? Aarzel niet om ons te contacteren via het contactformulier of bel naar het nummer 09/361.00.61.

 

Bekijk ook de andere normen die wij ondersteunen binnen IFS:

 

Naast IFS ondersteunen wij ook normen zoals: