AS4

9 Mei 2018

BRC versie 8: Food Safety Culture

Zoals u intussen wel al zal hebben vernomen wijzigt BRC versie 7 dit najaar naar BRC versie 8. Eén opvallend nieuw concept is de verplichte implementatie van een “Food Safety Culture” binnen een organisatie die gecertificeerd wenst te worden voor de nieuwste versie van BRC.

29 Maart 2018

MOAH-MOSH eindelijk duidelijk

MOAH-MOSH eindelijk duidelijk

MOAH en MOSH zijn minerale oliën die vaak worden gebruikt in industriële inkten, onder andere voor het  drukken van kranten. Kranten vormen een belangrijke aandeel in het  papier dat wordt gerecycleerd. De pulp waar nieuw papier en karton van wordt gemaakt bevat vaak een mengsel van MOAH en MOSH.

15 Maart 2018

Kipco Damaco behaalt opnieuw IQNet SR10 certificaat met grote onderscheiding

Begin vorig jaar behaalde Kipco Damaco als eerste organisatie in de Belgische voedingsindustrie het duurzaamheidscertificaat SR10. Hiermee zette Kipco Damaco de toon inzake duurzaamheid in de sector. De audit van dit jaar stond dan ook in het teken van de bevestiging van het sterke duurzaamheidsbeleid van Kipco Damaco. En of hen dat gelukt is? De auditeur had geen enkele opmerking na de doorlichting en dit kan alleen maar een groot succes worden genoemd voor Kipco Damaco en hun externe adviesbureau AS4.

26 Februari 2018

Verslag: Food Safety Europe 2018

Verslag: Food Safety Europe 2018

Op donderdag 22 februari vond in Londen het Food Safety Europe congres plaats, een jaarlijkse conferentie rond voedselveiligheidsmanagement georganiseerd door BRC Global Standards. Tijdens dit event worden zeer waardevolle inzichten gedeeld en de laatste nieuwe trends besproken. Naar jaarlijkse gewoonte was AS4 hier dan ook van de partij.

14 Februari 2018

Verslag studiedag Eerlijk (over) eten

De studiedag ‘Eerlijk (over) eten’ mag gerust een succes worden genoemd. Een eerste stap in de richting van een voedingsindustrie waarbij de consument centraal staat.

10 Januari 2018

AS4 steunt Cara Nova Rainbow School in Oeganda

AS4 steunt Cara Nova Rainbow School in Oeganda

De Cara Nova Rainbow School in Oeganda heeft als doelstelling weeskinderen een kans te geven om naar school te gaan en dit vanaf 4 jaar tot 18 jaar. Een goede opleiding, om zo een diploma te kunnen behalen, is van levensbelang in Oeganda. Zo krijgen de studenten later een kans om werk te vinden, te kunnen overleven en hun familie te kunnen helpen.

6 December 2017

Sander (AS4) erkend als BRC Global Standards Consultant

Aangezien Sander Stadeus bij AS4 veel klanten begeleidt die de BRC normeringen volgen, was het een logische volgende stap om de erkenning als BRC Global Standards Consultant aan te gaan. Deze erkenning kreeg Sander niet zomaar op basis van zijn jarenlange ervaring inzake BRC normeringen.

24 November 2017

Export USA: bent u al klaar?

Export USA: bent u al klaar?

De FSMA (Food Safety Modernization Act) heeft tot doel de veiligheid van levensmiddelen in de Verenigde Staten te borgen. De FSMA geldt zowel voor bedrijven uit de Verenigde Staten als voor bedrijven die levensmiddelen exporteren naar de Verenigde Staten.

17 Oktober 2017

Transport & Logistics Antwerpen 2017 - Bezoek ons op stand 1.070

Op 17, 18 en 19 oktober 2017 staat Antwerp Expo voor de 11e keer in het teken van Transport & Logistics, de grootste vakbeurs voor de transport & logistieke sector in de Benelux. Deze tweejaarlijkse vakbeurs brengt leveranciers en kopers van multimodaal transport en logistieke oplossingen samen. Om de sterke groei van AS4 als dienstverlener binnen de transportsector kracht bij te zetten, zal ook AS4 van de partij zijn. U kan ons komen bezoeken op stand 1.070 in hal 1.

14 Juni 2017

Eerste duurzaamheidscertificaat voor Belgisch voedingsbedrijf

Eerste duurzaamheidscertificaat voor Belgisch voedingsbedrijf

Voor het eerst krijgt een Belgisch voedingsbedrijf in ons land een certificaat voor duurzaamheid. Dit garandeert de consument dat wat hij op zijn bord krijgt op een ethisch correcte manier is geproduceerd, waarbij onder meer het milieu en de maatschappij zo min mogelijk wordt geschaad. AS4, een adviesbureau voor voedingsbedrijven, heeft dit duurzaamheidscertificaat uitgewerkt.

24 Maart 2017

AS4 Torhout officieel geopend

Het nieuw AS4 kantoor in Torhout is officieel geopend! Het was een geslaagde avond met boeiende presentaties, overheerlijke hapjes en interessante gesprekken tussen genodigden en onze consultants.