AS4

BRC versie 8: Food Safety Culture

Zoals u intussen wel al zal hebben vernomen wijzigt BRC versie 7 dit najaar naar BRC versie 8. Eén opvallend nieuw concept is de verplichte implementatie van een “Food Safety Culture” binnen een organisatie die gecertificeerd wenst te worden voor de nieuwste versie van BRC.

9 Mei 2018

Zoals u intussen wel al zal hebben vernomen wijzigt BRC versie 7 dit najaar naar BRC versie 8. Eén opvallend nieuw concept is de verplichte implementatie van een “Food Safety Culture” binnen een organisatie die gecertificeerd wenst te worden voor de nieuwste versie van BRC.

Wat verstaat BRC hieronder?

 

Food Safety Culture betekent dat het senior management ervoor moet zorgen dat iedereen binnen en buiten de organisatie bewust is van het belang van productveiligheid. Deze bewustwording vraagt een plan van aanpak waarbij de continue verbetering van de “Food Safety Culture” in het bedrijf centraal staat.

 

Alle activiteiten en processen die een invloed kunnen hebben op de productveiligheid moeten worden vastgelegd. Indien nodig moeten deze processen en activiteiten worden bijgesteld om een hogere productveiligheid te kunnen garanderen. Dat betekent vooral dat de bedrijven in de voedingsindustrie zullen moeten investeren in communicatie, opleiding en bewustwording van het personeel en de stakeholders rond het issue “productveiligheid”.

 

Een belangrijk middel binnen Food Safety Culture is het Whistleblower concept: personeelsleden moeten op vertrouwelijke basis de mogelijkheid hebben om elke afwijking of fout, bewust of onbewust, die een invloed kan hebben op het product, te melden bij het senior management. Dit systeem moet alle meldingen  rond  voedselveiligheid, food fraud, food defense, wettelijkheid en productkwaliteit omvatten. Met andere woorden: de bedrijven moeten een “vertrouwenspersoon” aanstellen binnen hun organisatie voor deze meldingen.

 

Voor meer informatie: contacteer AS4 of neem deel aan onze opleidingen rond BRC versie 8 in het najaar van 2018.

Zoals u intussen wel al zal hebben vernomen wijzigt BRC versie 7 dit najaar naar BRC versie 8. Eén opvallend nieuw concept is de verplichte implementatie van een “Food Safety Culture” binnen een organisatie die gecertificeerd wenst te worden voor de nieuwste versie van BRC.

Wat verstaat BRC hieronder?

 

Food Safety Culture betekent dat het senior management ervoor moet zorgen dat iedereen binnen en buiten de organisatie bewust is van het belang van productveiligheid. Deze bewustwording vraagt een plan van aanpak waarbij de continue verbetering van de “Food Safety Culture” in het bedrijf centraal staat.

 

Alle activiteiten en processen die een invloed kunnen hebben op de productveiligheid moeten worden vastgelegd. Indien nodig moeten deze processen en activiteiten worden bijgesteld om een hogere productveiligheid te kunnen garanderen. Dat betekent vooral dat de bedrijven in de voedingsindustrie zullen moeten investeren in communicatie, opleiding en bewustwording van het personeel en de stakeholders rond het issue “productveiligheid”.

 

Een belangrijk middel binnen Food Safety Culture is het Whistleblower concept: personeelsleden moeten op vertrouwelijke basis de mogelijkheid hebben om elke afwijking of fout, bewust of onbewust, die een invloed kan hebben op het product, te melden bij het senior management. Dit systeem moet alle meldingen  rond  voedselveiligheid, food fraud, food defense, wettelijkheid en productkwaliteit omvatten. Met andere woorden: de bedrijven moeten een “vertrouwenspersoon” aanstellen binnen hun organisatie voor deze meldingen.

 

Voor meer informatie: contacteer AS4 of neem deel aan onze opleidingen rond BRC versie 8 in het najaar van 2018.