AS4

22 Maart 2018

AS4 Point infosessie

AS4 Point is een interactief softwareprogramma waarmee u als klant op een beveiligde, snelle en toegankelijke wijze wordt ondersteund bij het digitaal beheren van uw eigen kwaliteitsmanagementsysteem.

8 Maart 2018

BRC/IFS/FSSC22000: wat staat u te wachten?

BRC/IFS/FSSC22000: wat staat u te wachten?

De “benchmarking standard” GFSI is in 2017 gewijzigd naar versie 7.1 met als gevolg dat de normen die onder GFSI vallen ook aan een versiewijziging toe zijn.

20 Februari 2018

Opleiding ISO 9001:2015

ISO 9001-versie 2015 is al enige tijd in voege. Toch zijn er nog een heel aantal ondernemingen die nog niet tot de integrale implementatie van deze nieuwe versie zijn overgegaan.

8 Februari 2018

Eerlijk (over) eten - Flanders Food

Eerlijk (over) eten - Flanders Food

Veel vertrouwen lijken consumenten niet te hebben in de voedingsindustrie, als je ziet wat er allemaal niet in de media verschijnt. Hun argwaan komt voornamelijk voort uit onwetendheid, voor hen zijn voedingsbedrijven immers een beetje een 'black box'. Daarom hebben Flanders’ FOOD en VMT Food de handen in elkaar geslagen om jullie wegwijs te maken in een eerlijk en transparant beleid, essentieel voor een toekomst met meer consumentenvertrouwen.

10 Januari 2018

AS4 steunt Cara Nova Rainbow School in Oeganda

De Cara Nova Rainbow School in Oeganda heeft als doelstelling weeskinderen een kans te geven om naar school te gaan en dit vanaf 4 jaar tot 18 jaar. Een goede opleiding, om zo een diploma te kunnen behalen, is van levensbelang in Oeganda. Zo krijgen de studenten later een kans om werk te vinden, te kunnen overleven en hun familie te kunnen helpen.

14 December 2017

Afgelopen - AS4 Point Infosessie

Afgelopen - AS4 Point Infosessie

AS4 Point is een interactief softwareprogramma waarmee u als klant op een beveiligde, snelle en toegankelijke wijze wordt ondersteund bij het digitaal beheren van uw eigen kwaliteitsmanagementsysteem.

Zo bent u als verantwoordelijke kwaliteit steeds “on top of things”.

6 December 2017

Sander (AS4) erkend als BRC Global Standards Consultant

Aangezien Sander Stadeus bij AS4 veel klanten begeleidt die de BRC normeringen volgen, was het een logische volgende stap om de erkenning als BRC Global Standards Consultant aan te gaan. Deze erkenning kreeg Sander niet zomaar op basis van zijn jarenlange ervaring inzake BRC normeringen.

24 November 2017

Export USA: bent u al klaar?

Export USA: bent u al klaar?

De FSMA (Food Safety Modernization Act) heeft tot doel de veiligheid van levensmiddelen in de Verenigde Staten te borgen. De FSMA geldt zowel voor bedrijven uit de Verenigde Staten als voor bedrijven die levensmiddelen exporteren naar de Verenigde Staten.

14 November 2017

Afgelopen - opleiding - Kwaliteitsnormen in de transportsector: BRC, IFS of ISO?

Er zijn verschillende kwaliteitsnormen met een toepassingsgebied binnen de transportsector. Bovendien vragen uw klanten om één of meerdere van deze kwaliteitsnormen zoals IFS, BRC, ISO,… te volgen. Maar heeft u deze kwaliteitsnormen ook allemaal nodig? En dekken sommige kwaliteitsnormen niet dezelfde lading? Ziet u nog door de bomen het bos en weet u welke kwaliteitsnorm het best past bij uw type onderneming?

17 Oktober 2017

Transport & Logistics Antwerpen 2017 - Bezoek ons op stand 1.070

Transport & Logistics Antwerpen 2017 - Bezoek ons op stand 1.070

Op 17, 18 en 19 oktober 2017 staat Antwerp Expo voor de 11e keer in het teken van Transport & Logistics, de grootste vakbeurs voor de transport & logistieke sector in de Benelux. Deze tweejaarlijkse vakbeurs brengt leveranciers en kopers van multimodaal transport en logistieke oplossingen samen. Om de sterke groei van AS4 als dienstverlener binnen de transportsector kracht bij te zetten, zal ook AS4 van de partij zijn. U kan ons komen bezoeken op stand 1.070 in hal 1.

5 Oktober 2017

Afgelopen - Opleiding: FSSC 22000 versie 4 - Lokeren

FSSC 22000 heeft een versiewijziging ondergaan. Deze nieuwe versie 4.1 is verplicht te auditeren vanaf 01 januari 2018. Wij geven u dan ook graag een toelichting inzake de wijzingen met betrekking tot deze nieuwste versie alsook over de manier waarop u de wijzigingen kan implementeren in de praktijk.

 

Daarnaast lichten wij het nieuwe auditprotocol toe en helpen wij u op weg naar een succesvolle audit.

14 September 2017

Afgelopen - Opleiding: Migratie uit inkten - Risico's en oplossingen - Lokeren

Afgelopen - Opleiding: Migratie uit inkten - Risico's en oplossingen - Lokeren

Migratie uit inkten is een reëel gevaar waar de voedingsindustrie dagelijks mee wordt geconfronteerd. Deze migratie kan aanleiding geven tot een recall van uw producten met alle gevolgen van dien (financiële schade, merkschade, verstoorde relatie met stakeholders,…). De voedings- en verpakkingsindustrie zijn zich goed bewust van dit gevaar maar zien met de huidige (ontbrekende) regelgeving vaak door het bos de bomen niet meer.

15 Juni 2017

Seminarie "Duurzaamheid in de voedingsindustrie" in samenwerking met Fevia

Op donderdag 15 juni 2017 in de namiddag organiseert Fevia, in samenwerking met AS4, een seminarie rond duurzaamheid in de voedingsindustrie.

14 Juni 2017

Eerste duurzaamheidscertificaat voor Belgisch voedingsbedrijf

Eerste duurzaamheidscertificaat voor Belgisch voedingsbedrijf

Voor het eerst krijgt een Belgisch voedingsbedrijf in ons land een certificaat voor duurzaamheid. Dit garandeert de consument dat wat hij op zijn bord krijgt op een ethisch correcte manier is geproduceerd, waarbij onder meer het milieu en de maatschappij zo min mogelijk wordt geschaad. AS4, een adviesbureau voor voedingsbedrijven, heeft dit duurzaamheidscertificaat uitgewerkt.

30 Mei 2017

Afgelopen - Opleiding: Risico’s van migratie - Antwerpen

Naar aanleiding van de snel evoluerende regelgeving rond verpakking voor voedingsmiddelen is het belangrijk om overzicht te behouden van de meest recente ontwikkelingen. Daarom organiseert AS4 op 30 mei 2017 een open opleiding rond risico's van migratie uit primaire en secundaire verpakking voor voeding in ons opleidingscentrum te Antwerpen.

24 Maart 2017

AS4 Torhout officieel geopend

AS4 Torhout officieel geopend

Het nieuw AS4 kantoor in Torhout is officieel geopend! Het was een geslaagde avond met boeiende presentaties, overheerlijke hapjes en interessante gesprekken tussen genodigden en onze consultants.

 

23 Maart 2017

Afgelopen - Feestelijke opening kantoor Torhout

Door het steeds toenemende aantal klanten in West-Vlaanderen kon een lokale vestiging van AS4 niet achterblijven. Met trots stellen we u dan ook ons nieuw kantoor in Torhout voor en dit met een feestelijke opening op donderdag 23 maart 2017.

9 Maart 2017

Afgelopen - AS4 Point - Torhout

Afgelopen - AS4 Point - Torhout

AS4 Point is een interactief softwareprogramma waarmee u als klant op een beveiligde, snelle en toegankelijke wijze wordt ondersteund bij het digitaal beheren van uw eigen kwaliteitsmanagementsysteem. Zo bent u als verantwoordelijke kwaliteit steeds “on top of things”.

21 Februari 2017

Afgelopen - Opleiding Recall & Meldingsplicht - Antwerpen

Een incident inzake voedselveiligheid kan zelfs de meest vooraanstaande bedrijven overkomen. Het belangrijkste in zo’n situatie is dat u een crisismanagementsysteem heeft om met dit incident om te gaan zodat de schade voor uw klanten, de consument en uw eigen onderneming beperkt blijft. Een belangrijk aspect binnen dit crisismanagementsysteem is uiteraard communicatie, zowel intern als naar de buitenwereld toe. Bovendien is het van belang om te weten wat uw verplichtingen zijn inzake wetgeving en kwaliteitsnormen zodat de juiste beslissingen kunnen worden genomen.

8 December 2016

Afgelopen - AS4 Point Infosessie

Afgelopen - AS4 Point Infosessie

AS4 Point is een interactief softwareprogramma waarmee u als klant op een beveiligde, snelle en toegankelijke wijze wordt ondersteund bij het digitaal beheren van uw eigen kwaliteitsmanagementsysteem.

Zo bent u als verantwoordelijke kwaliteit steeds “on top of things”.

17 November 2016

Afgelopen - opleiding Food Fraud en Food Defense

Door het stijgend aantal berichten in de media rond voedselschandalen wil de consument zeker weten wat hij op zijn bord krijgt, waar het vandaan komt en of het wel is wat het beweert te zijn. Maar de producent is maar één van de schakels in een keten waar veel kan mislopen, en kan daardoor het slachtoffer worden van kwaad opzet. Wanneer deze aan het licht komt, kan dit nefast zijn voor de reputatie van het bedrijf. Zeker wanneer blijkt dat er een mogelijk gevaar voor de volksgezondheid aan te pas komt.