AS4

Event Listeria Salmonella

Listeria en Salmonella zijn onzichtbare vijanden van vele voedingsbedrijven. AS4 en Servaco Food Control doorlopen op dinsdag 27 oktober 2020 met u de stappen om deze vijanden te bestrijden en te beheersen.

27 Oktober 2020

Listeria en Salmonella zijn onzichtbare vijanden van vele voedingsbedrijven. AS4 en Servaco Food Control doorlopen op dinsdag 27 oktober 2020 met u de stappen om deze vijanden te bestrijden en te beheersen.

Belangrijke update:

Gevolg gevend aan de maatregelen om de verspreiding van het Corona virus te beperken, zal het event over Listeria en Salmonella van 24 maart verplaatst worden. AS4 en Servaco Food Control zullen het programma hernemen op dinsdag 27 oktober 2020, voor zover de situatie het dan toelaat. 

 

Listeria en Salmonella zijn onzichtbare vijanden van vele voedingsbedrijven. Deze bacteriën kunnen van overal komen en zonder goed doordachte strategieën zijn ze moeilijk te bestrijden. Bedrijven beseffen dat dit belangrijke voedselpathogenen zijn die een reële bedreiging vormen voor kwaliteit en beleid. Maar soms wordt de problematiek te groot en ontbreekt een plan van aanpak.

 

Hoe beginnen we eraan? AS4 en Servaco Food Control doorlopen samen met u de stappen die nodig zijn om risico’s in te schatten en beheersmaatregelen uit te werken om deze voedselpathogenen te voorkomen maar ook om problemen doelgericht op te lossen wanneer deze zich voordoen.

 

Programma:

 

Listeria 

  • 9u30       Sense of urgency  - cold cases (AS4)
  • 9u40       Wat is Listeria? Hoe kunnen we deze pathgeen detecteren en tellen? (SFC)
  • 10u00     Hoe hou ik Listeria uit mijn bedrijf? Risico-analyse en beheersplan. (AS4)
  • 10u30     Karakterisatie, persistentie en source tracking van Listeria monocytogenes in levensmiddelenbedrijven. (Koen De Reu, ILVO) 
  • 11u10     Koffiepauze
  • 11u30     Hoe comfortabel voelt Listeria zich in uw product? Challenge testen tonen aan of en in welke mate Listeria kan uitgroeien. (SFC)
  • 12u00     Help, ik heb Listeria! Wat te doen? Stappenplan. (AS4 en SFC)
  • 12u20     Welcome to the future: plan van aanpak in de         toekomst. (AS4)
  • 12u30     Lunch 
     

Salmonella 

  • 13u30     Sense of urgency  (AS4)
  • 13u40     Wat is Salmonella? Hoe kunnen we deze pathogeen detecteren? (SFC)
  • 14u00     Salmonella serotypes, wat met onze voeding? (Oonagh Paerewijck – Sciensano)
  • 14u30     Bronnen van Salmonella en contaminatieroutes in landbouwbedrijven, slachthuizen en de verdere voedingsketen. (Lieven Dezutter - UGent)
  • 15u10     Koffiepauze
  • 15u30     Risico-analyse en beheersplan: wat kunnen we leren van een MAS-aanpak? (AS4) 
  • 16u00     Help, ik heb Salmonella! Wat te doen? Stappenplan. (AS4 en SFF) 
  • 16u30     Einde
     

 

Praktisch:

Wanneer: dinsdag 27 oktober 2020

Start: 9u - Eind: 16u30

Waar: Hotel Serwir - Kon. Astridlaan 57, 9100 Sint-Niklaas

Zaal: Mercator

Prijs: EUR 85,00

Inschrijven

 

 

 

*AS4 en Servaco Food Control behouden het recht om inschrijvingen te weigeren.

Listeria en Salmonella zijn onzichtbare vijanden van vele voedingsbedrijven. AS4 en Servaco Food Control doorlopen op dinsdag 27 oktober 2020 met u de stappen om deze vijanden te bestrijden en te beheersen.

Belangrijke update:

Gevolg gevend aan de maatregelen om de verspreiding van het Corona virus te beperken, zal het event over Listeria en Salmonella van 24 maart verplaatst worden. AS4 en Servaco Food Control zullen het programma hernemen op dinsdag 27 oktober 2020, voor zover de situatie het dan toelaat. 

 

Listeria en Salmonella zijn onzichtbare vijanden van vele voedingsbedrijven. Deze bacteriën kunnen van overal komen en zonder goed doordachte strategieën zijn ze moeilijk te bestrijden. Bedrijven beseffen dat dit belangrijke voedselpathogenen zijn die een reële bedreiging vormen voor kwaliteit en beleid. Maar soms wordt de problematiek te groot en ontbreekt een plan van aanpak.

 

Hoe beginnen we eraan? AS4 en Servaco Food Control doorlopen samen met u de stappen die nodig zijn om risico’s in te schatten en beheersmaatregelen uit te werken om deze voedselpathogenen te voorkomen maar ook om problemen doelgericht op te lossen wanneer deze zich voordoen.

 

Programma:

 

Listeria 

  • 9u30       Sense of urgency  - cold cases (AS4)
  • 9u40       Wat is Listeria? Hoe kunnen we deze pathgeen detecteren en tellen? (SFC)
  • 10u00     Hoe hou ik Listeria uit mijn bedrijf? Risico-analyse en beheersplan. (AS4)
  • 10u30     Karakterisatie, persistentie en source tracking van Listeria monocytogenes in levensmiddelenbedrijven. (Koen De Reu, ILVO) 
  • 11u10     Koffiepauze
  • 11u30     Hoe comfortabel voelt Listeria zich in uw product? Challenge testen tonen aan of en in welke mate Listeria kan uitgroeien. (SFC)
  • 12u00     Help, ik heb Listeria! Wat te doen? Stappenplan. (AS4 en SFC)
  • 12u20     Welcome to the future: plan van aanpak in de         toekomst. (AS4)
  • 12u30     Lunch 
     

Salmonella 

  • 13u30     Sense of urgency  (AS4)
  • 13u40     Wat is Salmonella? Hoe kunnen we deze pathogeen detecteren? (SFC)
  • 14u00     Salmonella serotypes, wat met onze voeding? (Oonagh Paerewijck – Sciensano)
  • 14u30     Bronnen van Salmonella en contaminatieroutes in landbouwbedrijven, slachthuizen en de verdere voedingsketen. (Lieven Dezutter - UGent)
  • 15u10     Koffiepauze
  • 15u30     Risico-analyse en beheersplan: wat kunnen we leren van een MAS-aanpak? (AS4) 
  • 16u00     Help, ik heb Salmonella! Wat te doen? Stappenplan. (AS4 en SFF) 
  • 16u30     Einde
     

 

Praktisch:

Wanneer: dinsdag 27 oktober 2020

Start: 9u - Eind: 16u30

Waar: Hotel Serwir - Kon. Astridlaan 57, 9100 Sint-Niklaas

Zaal: Mercator

Prijs: EUR 85,00

Inschrijven

 

 

 

*AS4 en Servaco Food Control behouden het recht om inschrijvingen te weigeren.